Hvorfor skal du være fremviser til Horisont 2025?
– Du får en herlig weekend, i fællesskab med resten af DKs mest figurspilsnørdede flok.
– Du får mulighed for, at showcase dit yndlingsspil, og måske inspirere andre til at tage del fremover.
– Er du i gang med at designe dit eget regelsæt? På Horisont kan du finde et entusiastisk publikum.
– Det er altid sjovt at blære sig med sine malede dukker!
– Alle (figur)spil er velkomne! Horisont er baseret på Do-It-Yourself tilgangen; så har man et figurspil, man gerne vil dele, så er det fair play. Det eneste vi opfordrer til er, at man overvejer om et spil ikke allerede klarer sig fint i DK. Lad os eksempelvis sige, at Warhammer 40.000 nok skal blive spillet en masse uden Horisonts hjælp, mens Frostgrave, Hail Caesar, Infinity eller Adeptus Titanicus måske egentligt er store spil i et internationalt perspektiv, men måske kunne bruge mere udbredelse herhjemme?
– Selvfølgelig er lysten til at fremvise sit yngligsspil det absolut vigtigste, men hvis man vælger at fremvise deltager man samtidig i udlodning af præmier under Horisont!
Hvad kræver det at være fremviser?
– Lyst til at bruge en dag i Fredericia på at sætte andre ind i dit spil, samt suge til dig af inspiration fra de andre deltagere.
– At du stiller med figurer, terræn, terninger, målereddskaber, regler m.v. nok til at dit spil kan vises frem.
– Gæsterne på Horisont er for langt størstedelen med-nørder, der har været figurspillere i mange år, men tænk på at de sikkert gerne vil igennem mange spil på dagen.
– Horisont er behjælpelige med borde, vejledning, og evt. Udlåning af terræn m.v. Tag endelig kontakt. Vi er for at udbrede kendskabet til seje spil sammen.
– Man tage stilling til hvornår i løbet af Horisont man har tid til at fremvise. Alle fremvisninger er tildelt et 4 timers interval, dette er inklusiv opsætning og nedbrydning af spillet, så forvent omkring 3 timer til selve fremvisningen. Tidspunkterne bliver tildelt efter “first come, first served” princippet.
– Derefter vælges der en fremvisning metode: Demospil eller Prøvespil (de bliver forklaret længere nede).
– Til sidst skal man være villig til at bøje og ændre spillet regler så fremvisningen bliver nemmere for deltagerne at tilgå, og passer i fremvisnings metoden, så lad være med at bruge en masse tid på at få reglerne til at passe 100%.
– Vi ser gerne at man forbereder både et Demospil samt Prøvespil og derfor kan gå fra den ene type til den anden hvis man har tiden og overskuddet. Samtidig vil det også være muligt at ville fremvise flere spil, hvis dette skulle have interesse.
– Når alt dette er sagt, tager vi det hele stille og roligt. Ovenstående er udgangspunktet – men hvis noget ikke kan lade sig gøre, eller man har specielle krav, så kontakt os så finder vi en løsning!
Demospil eller Prøvespil
Demospil er en kort fremvisning af spillets mekanikker, som tager udgangspunkt i et udsnit af et fuldt spil. Et demospil forventes derfor at være afsluttet på 30-60 min, og skal kunne spilles på et 4’x4’ bord.
Det er altså ikke et fuldt spil med deployment, initiativ rul osv, men derimod et udsnit fra et fuldt spil for at komme hurtigere til kernen af spillet.
Det forventes at fremviseren fortæller lidt om spillets lore, hvad der adskiller spillet fra andre tabletop spil, samt har gennemtænkt et eller flere scenarier der passer på et 4’x4’ bord, som demonstrerer spillets forskellige aspekter.
Det skal altså ikke være tilfældigheder, der afgør hvilke regler og spilmekanikker der bliver fremvist, men de situationer der gør at DU synes at det er et fedt spil at spille.
Her er det fremviserens job at informere om spillet og ikke nødvendigvis at spille spillet.
Prøvespil er en længere, dynamisk og mere altomfattende gennemgang af spillet. Det forventes at et prøvespil kan tage op til 3 timer, dermed hele ens timeslot, og blive opstillet på et 4’x6’ bord.
Som udgangspunkt er et prøvespil en fremvisning som følger spillets normale regler, dog med mulighed for at understøtte flere spillere samtidig, samt folk der kan tilgå undervejs. Man sætter altså et spil op som normalt, dog evt med ændrede point og få ændringer.
Her vil det, i modsætning til demospillet, være spillernes beslutninger og terningkast der afgør hvad der kommer til at ske, og det vil være muligt for flere spillere kan få en på opleveren i det timeslot man har fået tildelt til sit spil.
Enten deltager fremviseren som den ene part i spillet, eller er til stede som mentor med henblik på at guide op til flere spillere igennem spillet.
Man skal forklare/guide spillerne igennem de forskellige faser, og bistå med viden om regler og spil mekanikker.
Hvordan bliver man fremviser?
– Man tilmelder sit spil og dukker op med sine dukker! Det lyder simpelt, og det er det også. Du selv sætte spillet op, så vi kan få det med i programmet til Horisont! Og hvis der er problemer, så skriv endelig til os.
– Alle (figur)spil er velkomne! Horisont er baseret på Do-It-Yourself tilgangen; så har man et figurspil, man gerne vil dele, så er det fair play. Det eneste vi opfordrer til er, at man overvejer om et spil ikke allerede klarer sig fint i DK. Lad os eksempelvis sige, at Warhammer 40.000 nok skal blive spillet en masse uden Horisonts hjælp, mens Frostgrave, Hail Caesar, Infinity eller Adeptus Titanicus måske egentligt er store spil i et internationalt perspektiv, men måske kunne bruge mere udbredelse herhjemme?
– Tænk stort og kreativt! Horisont er en ramme, og vi vil gerne hjælpe jer på vej. Har I en lille turnering, et ønske om et narrativt event, eller en idé til en åben 1-dags kampagne, der kunne passe ind på dagen, så tag endelig fat I os.
Slå jer løs, og vi skal gøre vores bedste for at bakke jer op! 🙂